Află

Ce înseamnă Capitala
Culturală Europeană

Capitala Culturală Europeană este un oraş desemnat de către Uniunea Europeană care, timp de un an, organizează o serie de evenimente culturale cu o puternică dimensiune europeană. Din 1985, de la debutul ideii de Capitală Culturală Europeană, peste 40 de oraşe au fost nominalizate cu acest titlu, subliniind bogăţia şi diversitatea culturilor europene, totodată evidenţiind valorile comune şi istoria.

Titlul de Capitală Culturală Europeană funcţionează ca un catalizator al dezvoltării culturale şi transformării urbane. Concomitent, în procesul de nominalizare al oraşului se iau în calcul şi efectele benefice declanşate de dezvoltarea socio-economică.

În anul 2021, se vor desemna două capitale culturale europene, dintre care una din Grecia şi una din România. Ambele vor fi nominalizate în urma unui proces supervizat de către experți europeni.

Care sunt beneficiile

Titlul de Capitală Culturală Europeană oferă Iașului șansa de a se  prezenta lumii întregi prin elementele sale de unicitate, prin bogăția culturală, umană și prin resursele sale creative.

Este o oportunitate pentru oraşul nostru de a se dezvolta în plan social, economic, educativ şi turistic prin intermediul culturii.

Iași 2021 este ocazia de a da mai mare amploare vieții culturale a orașului, de a-l deschide către evenimente culturale majore în perspectiva obţinerii titlului CCE 2021.

Fundația creează strategia de dezvoltare socială şi urbană bazată pe cultură a Iașului. Reunește și susține eforturile creatorilor și ale operatorilor culturali din oraș Promovează manifestările artistice de înaltă ținută care vor fi parte din programul de candidatură (2014-2021).

ce-inseamna-capitala-culturala-europeana

Cooperări internaționale